Újabb részletek a Balla-gyilkosság perében

Újabb részletek derültek ki Balla Irma meggyilkolt fideszes önkormányzati képviselő utolsó napjáról ma a Hajdú-Bihar megyei Bíróságon.

H. Lajosné vallomásában arról beszélt, hogy a tragédia napján barátnője az otthonában kereste fel őt. Balla Irma arról panaszkodott, hogy három férfi pénz követelt tőle egy Fényes udvari panelház lépcsőházának felújítására. Ez az a környék, ahol a korábbi nagy paneltűz károsultjai számára a képviselőnő pénzt gyűjtött. H. Lajosné tanúvallomása szerint arról, hogy megfenyegették volna, Balla Irma nem beszélt, de feszült és ideges volt.

A múlt héten Balla Irma lánya vallotta azt, hogy édesanyja egy nappal a gyilkosát előtt beszélt Debrecen polgármesterével. Ezt most, csakúgy, mint korábban közleményében Kósa Lajos, megerősítette a barátnő is. Vallomása szerint a képviselőnő azt mondta: az ünnepek után újra találkoznak majd a városvezetővel, s ekkor folytatják a megbeszélést a Fényes udvari alapítvány jövőjéről.

A mai tárgyaláson Balla Irma kertszomszédja azt vallotta, hogy a gyilkosság estéjén fél 10-kor egy olyan külső lámpát látott felgyulladni az áldozat udvarán, amit korábban soha, majd erős csörömpölést hallott. Ez azért lehet fontos, mert a gyilkosság ebben az időszakban történhetett, s az anyja megölésével vádolt S. Sándor ekkor bizonyíthatóan nem tartózkodott Debrecenben. A tárgyalás hétfőn folytatódik.

(MR)