Egy a világtól eldugott helyen, disznóöléssel egybekötött politikai rendezvényre gyűlt össze a Jobbik vezérkara egy Szamos-parti vendégházban – írja a Bors, hozzátéve, a fontosabb politikusok közül egyedül Szilágyi Györgyöt nem hívták meg ide, de az élettársát igen. A hölgy hiába kérte kifejezetten, hogy választókerületi politikusként ne kelljen egyedül mennie, a kérését a lap szerint megtagadták és arra kötelezték, hogy egyedül érkezzen.

Hirdetés

A rendezvény főszervezője – aki nyilatkozatban tiltakozott minden gyanúsítás ellen – Jakab Péter legfőbb szövetségese, Földi István, a párt szabolcsi országgyűlési képviselőjelöltje. Földi a botrány kirobbanása után, pénteken, a közösségi oldalán azt írta „rágalmazás, becsületsértés és hamis vád, ami velem szemben tegnap óta folyik”, „semmilyen bűncselekményt nem követtem el és senkivel szemben nem erőszakoskodtam soha az életem során”.

A Bors egyébként úgy értesült, hogy Földi szombaton kulcsszerepet játszhat Jakab újraválasztásában is, a kiesett, feloszlott Jobbik szervezeteket ugyanis ő pótolta villámgyorsan.


Ami az új részleteket illeti, a Bors szerint az áldozattal már megérkezése után közölték, „milyen szerencsés ez a Szilágyi”, obszcén megjegyzéseket tettek neki és az este folyamán többször is megalázóan viselkedtek vele.

A lap megtalálta a pártbuli helyszínét, egy a világtól gondosan eldugott, lakott helyektől távol eső vendégházat Ököritófülpös közelében. A „horgásztanya” néven futó épület a helyi önkormányzat tulajdona, de az ököritófülpösi horgászegyesület a fenntartója.

„A Bors megszerezte az ügyben született beadványokat, iratokat, amelyekből világosan kiderül, hogy bűncselekményről, erőszakos nemi közösülés kísérletéről van szó. A Jobbik egyik vezető politikusa, aki korábban polgármester is volt, az áldozatot felcsalta egy szobába, míg egy másik jobbikos politikus kívülről rájuk zárta az ajtót. A bűncselekmény elkövetésére olyan alaposan felkészültek, hogy még egy testőrt is az ajtó elé állítottak!” – olvasható lap csütörtöki, a botrány kirobbantó cikkében. „A tettes ezután obszcén szavak kíséretében letolta a nadrágját és berántotta a tiltakozó hölgyet a fürdőszobába. Hozzászorította a falhoz, levetkőzött és nemi szervét hozzá szorítva erőszakosan közösülni próbált.”

Szerencsére egy másik jobbikos politikus, aki józan maradt, meghallva a segélykiáltásokat az áldozat segítségére sietett – írta a Bors. Az illető behatolt a szobába és addig dörömbölt a fürdőszoba ajtaján, míg a tettes kénytelen volt kinyitni az ajtót, s a hölgy ki tudott menekülni.

A Bors szombati cikke további részletekkel ITT olvasható.

Korábban írtuk

„Rágalmazás, becsületsértés és hamis vád, ami velem szemben tegnap óta folyik. Emellett természetesen az ügyben minden hatóság munkáját segítem és segíteni is fogom, ha érkezik ilyen jellegű kérés, hiszen semmilyen bűncselekményt nem követtem el és senkivel szemben nem erőszakoskodtam soha az életem során. Tiszta kézzel és lelkiismerettel állok a vizsgálatok elébe” – írta közleményében Földi István,