Hirdetés

A legfrissebb döntés értelmében az alábbi feladatokkal folytatódik az erőd rekonstrukciója: a parképületek belső homlokzati falainál, a falszerkezet közvetlen környezetében újabb feltárások lesznek, az erőd falainak új szigetelését is elvégzik. Megkezdődik a látványterveknek megfelelően az erődfalak átvágása, a rondella új funkciók szerinti kialakítása és a szükséges szerkezetépítési munka. A déli erődfalszakasz visszaépítését követően a falak felületeit kőrestaurátori technológia szerint az egységes megjelenés érdekében restaurálják a szakemberek.

A Citadella megújítása egy sok évtizedes adósság törlesztése, hiszen a Gellért-hegy csúcsán, turisztikailag kiemelt helyen, az ország egyik legszebb panorámájú pontján a világörökségi helyszínhez méltatlan állapotok uralkodtak – hangsúlyozzák.

A Várkapitányság célja, hogy Budapest csúcsán egy szerethető helyszínt adjunk vissza a magyaroknak, ahol a hazai és a külföldi látogatók is tartalmasan tölthetik el az időt. Egy zöld, nyitott, szabad parkot hozunk létre, a nyugati ágyútoronyban pedig a magyarság szabadságküzdelmeit bemutató kiállítást alakítunk ki – zárják soraikat.

Korábban írtuk