Fotó: youtube.com (képernyőfotó)
Hirdetés

Az oknyomozó portálon vasárnap délután közzétett felvételen az ismeretlen álarcos hozzáteszi: jobb, ha az újságírók még nem mennek el szabadságra, mert aki keres, az talál.

– Van még ott, ahonnan ez jött. Ráadásul volt már, aki nagyon közel járt ahhoz, hogy rájöjjön: miért mondtam azt, hogy kétszínű. A pályázati anyagokat olvassátok el figyelmesen!

Mint ismert múlt vasárnap, illetve hétfőn egy-egy Anonymous-videó érkezett a bennfentes.net szerkesztőségébe. A felvételen szereplő, elváltoztatott hangú álarcos alak lebuktatást ígért, de második videójában is csak annyit árult el, hogy 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi állami közbeszerzést nyert egy politikus cége és „haveri cégek”. Az oknyomozó portál később arra jutott: Cseh Katalinról és az édesapja által alapított Pannónia Nyomda Kft.-ről lehet szó.

A portál hozzátette: ez a cég jelenleg Halász Gábor ügyvezetése alatt áll, azonban 2013 májusától 2018 januárjáig az azóta a Momentum színeiben politizáló Cseh Katalin vezette.

Később a PestiSrácok.hu szövevényes céghálóra, az Origo gyanús közbeszerzési összejátszásokra bukkant. Az Origo cikke nyomán vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal.

Korábban írtuk