Kedden a Zöld Pardon Művészeti és Marketing Iroda (ZP iroda) ugyancsak közleményt adott ki; ebben azt írták, tovább kívánják működtetni a Petőfi híd budai hídfőjénél álló szórakozóhelyet. Korábban a XI. kerület október végéig engedélyezte a működését.

A ZP iroda a kérést azzal indokolta, hogy tudomásuk szerint 2008 óta nem érkezett olyan lakossági panasz az önkormányzathoz, amely alapján vizsgálat indulhatott volna.

Újbuda hivatala azonban azt közölte: az önkormányzathoz több száz lakossági panasz érkezett és érkezik folyamatosan a ZP és a Rio működésével, „a zajjal és a szétdobált szeméttel kapcsolatban”. Hozzátették: ezek a bejelentések nem teszik szükségessé külön vizsgálat lefolytatását, ugyanakkor jól mutatják, hogy a környéken élők türelme elfogyott.

Újbuda önkormányzata azt hangoztatta: döntésük hátterében kizárólag a környéken élő, kerületi lakosok érdekeinek, életminőségének védelme áll.

Kitértek arra is, hogy az önkormányzat elismeri és nagyra értékeli mindazt, amit a ZP a fiatalok biztonságos szórakozása érdekében tett az elmúlt években, de kötelessége megvédeni a kerületben, illetve a szórakozóhelyek környezetében lakók életminőségét, pihenéshez való jogát.

Közölték azt is: a hivatal egyetért azzal, hogy hasonló kulturális és szórakozóhelyeknek van létjogosultságuk, ezért ha a ZP üzemeltetői a kerületen belül javasolnak új, a lakosság életét kevésbé zavaró helyszínt, az önkormányzat készséggel áll a további egyeztetések elé.

(MTI)