Ujhelyi István szerint „tényleg ez a harc lesz a végső”.

A szoci EP-képviselő ma is az Orbán-kormánnyal kapcsolatos nemtetszésének adott hangot némi zavaros fröcsögés formájában.

Ilyen még nem volt a rendszerváltás utáni időszakban: a negyedik Orbán-kormány megalakulásával egy deklaráltan Európa-ellenes kormány alakult Magyarországon.

– hazudja a szoci politikus. A kormány már százszor világossá tette, hogy éppen Európa védelmében hívja fel a figyelmet az uniós szereptévesztésre, problémákra, de Ujhelyi István szemmel láthatóan ezt a különbségtételt nem éri fel ésszel. 

A szoci politikus szerint Orbán Viktor egyrészt sötét erőktől támogatva azon munkálkodik, hogy megroppantsa az Európai Uniót, „az európai közösséget”. De a mi fifikás miniszterelnökünk Ujhelyi szerint mindeközben suttyomban még „pávatáncol” is, ám közben botokat dugdos az európai bicikli küllői közé. Teljes a képzavar:

Ez a kormány egy Európa-ellenes kormány, amely nem is titkolja célját: valamely sötét (talán külföldről támogatott) érdek mentén megroppantani az európai közösséget. Orbánék a színfalak mögött persze közben mindig minimálisan szükséges hajlékonyságot mutatnak, az elvárható szintig kiszolgálják a nemzetközi multik érdekeit, pávatáncolnak, de amikor csak tehetik: a küllők közé dugják a botot, hogy akadozzon, bukdácsoljon az európai előrehaladás. Ez az új Orbán-kormány egyik deklarált célja az előttünk álló időszakban.

Ujhelyi István zavaros gondolatmenete során odáig merészkedik, hogy a Fidesz képviselői csak megjátsszák a hazafit, és nem is európaiak:

Ezekben az időkben ugyanis az az igazi hazafi, aki az európai fősodorban akarja és tudja tartani Magyarországot.

A szoci képviselő egy bejelentéssel is készült mai közleményében: „frontmunkára” jelentkezett az MSZP-ben:

A párt leendő választmányi elnökeként kész vagyok csataláncba állni, eltakarítani a romokat, csapattagként egymásra tenni az új téglákat és átformálni a baloldalt. Mert tényleg ez a harc lesz a végső!

Ha már Ujhelyi Istvánt áthatotta a mozgalmi nosztalgia, küldenénk neki párttársai előadásában az Internacionálét: