Hirdetés

Lánczi Tamás arról kérdezte vendégeit, hogy Brüsszel abban a hitben léptet hatályba újabb és újabb szankciókat, hogy azok majd megállítják Oroszországot.

Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő arra a felvetésre, miszerint Gyurcsány Ferenc azt hangoztatja, hogy nem szabad kormánypárti szereplőkkel vitatkozni, azt felelte, hogy a DK politikai építkezése szempontjából értékelendő ez a magatartás, de ő maga a vitában hisz.

A szocialista politikus arról beszélt, hogy a földgáz ára egy évvel ezelőtt elszállt, amikor szerinte Putyin már előre készült a háborúra. Azoknak a szankcióknak, amelyeket az Európai Unió bevezetett minden bizonnyal volt hatása az energiabiztonságra és az inflációra, de úgy gondolja, hogy már a szankciók előtt is hasonló helyzet volt. Ujhelyi szerint a szankciók 90 százalékának semmi köze az energiához.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője elmondta, hogy a háború is hatással van az energiaárakra, de a nagy drágulást az energiára is kiterjedő uniós szankciók okozták. Felhívta a figyelmet, hogy

Korábban írtuk

a szankciók következtében Oroszország csak nyert, óriási pénzt keresett, a háború pedig nem állt meg.

A politikus szerint Brüsszel válasza elhibázott.

Ujhelyi szerint a szankciók működnek és szerinte a szakértők is ezt mondják. A szocialista politikus azt sejtette, hogy a magyar kormány már tudott arról, hogy Oroszország háborúra készült, de arra, hogy Emmanuel Macron francia elnök is Moszkvában járt a háború előtt, már nem reagált érdemben.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak, a teljes beszélgetést a fenti videóban nézhetik meg.