Fotó: MTI/Mónus Márton, szerk.
Hirdetés

„Karácsony Gergely a garancia az európai Budapestre!” címmel közölte a szocik immáron egyetlen EP-képviselője a maga magvas gondolatait.

Ujhelyi ma elmélkedő hangulatban lehetett, mert ilyen bölcsességeket osztott meg lelkes követőivel:

„Egy európai világváros vezetése nem játék. Budapest sikeres irányításához nem elég a jó szándék, az ismertség vagy épp a közéleti rutin. Orbán Viktor rendszerének lebontásához pedig nem elég egy hangzatosnak ígérkező fricska, egy egyszeri alkalommal bevitt öklös a felcsúti állcsúcsra. Ez nem sprintverseny, ahol a célszalag átszakítása után vége a futamnak és elég ünnepelni. Ide maratoni futó kell, akinek van kitartása, aki futott már hegynek fel és hegynek le, aki tudja milyen elbotlani egy útszéli kilométerkőben, és aki tapasztalatból tudja, hogy be kell osztani az erőt és az iramot.”

Hamarosan rá is tért az ő távfutó héroszára, Karácsony Gergelyre, akit, ahogy megvallja, kamaszkora óta ismer:

„Olyan személy kell tehát a főváros élére, aki hiteles önkormányzati vezető, részletes vízióval rendelkező, rutinos várospolitikus és nem utolsósorban integráló személyiség. Karácsony Gergely számomra ilyen ember. A Párbeszéd társelnökét kamaszkora óta ismerem, életútjaink néhány évente sorsszerűen keresztezik egymást. (…) Karácsony Gergely béketeremtő személyisége és fejlődést hozó programja garanciát jelent arra, hogy Budapest európai világváros legyen, egy fenntartható, szabad levegőjű közösség.”

Ujhelyi szerint a Fidesz fél Karácsony Gergelytől.

„A Karmelita kolostorban bizony tényleg félnek tőle. Karácsony megmutatta, hogy erős, ütésálló anyagból faragták. Azt gondolom: Orbán Viktor nagyon is megérdemli, hogy ősztől megroppantsuk a fővárosban narancsuralmi rendszerét. Budapest pedig nagyon is megérdemli, hogy olyan főpolgármestere legyen, mint az önkormányzati rutinnal rendelkező, európai világvárost építő Karácsony Gergely”

– zárul a nyílt levélnek titulált, fröcsögéssel megspékelt szocialista ömlengés.