„Selyemzsinór Orbánnak Berlinből” címmel jelent meg Ujhelyi István szocialista EP-képviselő magasröptű politikai elemzése pártja honlapján.

Ujhelyi István a tegnapi Merkel-Schulz vitáról szakértett a párt honlapján megjelent közleményében. A szocialista politikus úgy látja, a német választásoknak a Fidesz számára csak rossz vége lehet. „Orbán bizonyosan nem számíthat majd sem a jóindulatára, sem az együttműködésére” a majdani német kancellárnak – riogat az MSZP alelnöke.  

Ujhelyi István szerint ahhoz, hogy „Magyarország mielőbb rendezni tudja kapcsolatát Németországgal (…), Orbán Viktornak és a Fidesznek távoznia kell.” De ennél messzebbre is merészkedik: „Ahhoz tehát, hogy Magyarország továbbra is Európa fejlődő és haladó részéhez tartozzon, Orbán Viktornak és a Fidesznek távoznia kell. Ilyen egyszerű a képlet” – állapítja meg a szocialista politikus. (Ujhelyi óvatlanul fogalmaz, kritikájában véletlenül egy pozitív állítás is megbújik. : „… hogy Magyarország továbbra is Európa fejlődő és haladó részéhez tartozzon” – ebből ugyanis az következik, hogy hazánk jelenleg Európa fejlődő és haladó részéhez tartozik – még Ujhelyi István szerint is. Mégsem olyan egyszerű az a képlet…)

Még szerencse, hogy az a kérdés, ki vezesse Magyarországot, nem rajta, és még csak nem is a német kancellárjelölteken, hanem a magyar választókon múlik. 

-EN-