Fotó: MTI/Mohai Balázs
Hirdetés

„Orbán Viktor egy végtelenül gyáva ember, (….) nem egy rettegett hadvezér. Nem egy viking harcos, akinek elég csak a nevét elsuttogni a faluban, és még a fű is megáll a növésben. Orbán Viktor csak egy gyáva szájhős. Egy olyan oroszlán, amely fára kapaszkodik, ha megindul a gnúcsorda”

– kezdi legújabb vasárnapi fröcsögését a szocik EP-képviselője, aki a fentieket egy oroszlános képpel még illusztrálta is. Ujhelyi most éppen azért zúgolódik, mert Orbán Viktor nem kívánt a szoci főjelölttel, Frans Timmermans-szal vitatkozni.

„Miniszterelnök úr, Ön micsoda egy gyáva alak! Az elmúlt napok tökéletesen megmutatták, hogy a Fidesz és kiszolgáló személyzete valójában csak gyenge papírhuszárok gyülekezete” – sivalkodik Ujhelyi, aki azt is nehezményezi, hogy Trócsányi László nem szeretett volna Tóth Bertalan szoci EP-listavezetővel vitázni.

„De, itt az ideje akkor elmondani, hogy az elmúlt napokban hiába hívtam nyilvános vitára a Fidesz politikusait, egyikük sem merte vállalni a beszélgetést” – panaszolja Ujhelyi. Állítása szerint ő sok fideszes politikust és számos elemzőt is megkeresett, de senki nem szeretett volna vele egy asztalhoz ülni és vitát folytatni.

A visszautasítás egyedüli okaként Ujhelyi csak a gyávaságot tudja elképzelni. Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök fogalmazott úgy egykoron: „Lehetséges, hogy nekem korlátos a fantáziám”. Ujhelyinek egészen biztosan az.