ONLINE SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ – 2021.01.09.

❌ KÉRDÉSEK AZ EGYSÉGES OLTÁSI IGAZOLVÁNY KÖRÜL➡ Ujhelyi István EP-képviselő online sajtótájékoztatója

Posted by Ujhelyi István dr. on Saturday, January 9, 2021
Hirdetés

Ujhelyi István, a szocialisták európai parlamenti képviselője szombaton, a Facebookon online tartott sajtótájékoztatón közölte: több mint hét évet venne igénybe, ha az elmúlt két hét alatt tapasztalt ütemben oltanák be a magyar társadalom 60 százalékát, ezért a vakcinációt fel kell gyorsítani. Hozzátette: ugyanakkor keveset tudni arról, hogy mikor és milyen koordinált szabályok lesznek az oltási igazolványokkal kapcsolatban. Szavai szerint a kormány erről elfelejtett tájékoztatást adni.

Ujhelyi István kifejtette: az Európai Tanács december 10-11-i ülésének záródokumentuma szerint az „oltási bizonyítványokkal kapcsolatban ki kell alakítani egy koordinált megközelítést az EU-ban”.

Ennek előkésztésébe a magyar kormány azóta nem vonta be a szakmai szervezeteket és az ellenzéki pártokat – jegyezte meg.

Az ellenzéki politikus felidézte: korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy valószínűleg lesznek ilyen szabályok az EU-ban és Magyarországon is, egy nappal később pedig Orbán Viktor miniszterelnök egy az EU törekvéseivel összhangban lévő digitális útlevél létrehozásáról beszélt.

Korábban írtuk

Hol vannak a részletek, hogy áll a kormányzat ennek előkészítésében? – tette fel a kérdést Ujhelyi István. Példaként említette az ingázókat, munkájuk vagy tanulmányaik miatt külföldre menőket.

Egyebek mellett jelezte, hogy Nagy-Britanniában egyes felvetések szerint a sportesemények, koncertek, egyes szórakozóhelyek, múzeumok látogatására csak oltási igazolvánnyal lesz lehetséges. Ujhelyi István jelezte, hogy ugyanezekkel a kérdésekkel fordul az Európai Bizottsághoz is.

❌ Ujhelyi: európai szinten kell koordinálni az oltási igazolványok kiadását ❌❎ Az Európai Bizottsághoz és a magyar…

Posted by Ujhelyi István dr. on Saturday, January 9, 2021