Fotó: MTI, archív, szerk.
Hirdetés

Mint ismeretes, Trócsányi Lászlónak a bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős tárcát szánja az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen.

„Ursula von der Leyen mai bejelentése és a Trócsányi Lászlónak szánt portfólió (bővítés és szomszédságpolitika) ismeretében megerősítést nyert az a korábban ismertetett álláspontom, miszerint elvi okokból nem fogok megszavazni egy olyan Európai Bizottságot, amelyben az illiberális állam jogi főépítésze bármilyen pozíciót kaphat” – írja a szoci EP-képviselő Facebook-oldalán.

„Ugyancsak megerősítést nyert azon korábbi döntésem, hogy magyar EP-képviselőként nem támogattam Ursula von der Leyen elnöki kinevezését sem” – keménykedik Ujhelyi.

„Az pedig önmagában vicc, hogy egy jogállamiságot lebontó, EU-ellenes párt uniós biztosa fogja számon kérni a csatlakozni akaró országoktól a jogállamiságot és az európai értékeket”

– zárja dohogva sorait a szoci politikus.

‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️➡️ Ursula von der Leyen mai bejelentése és a Trócsányi Lászlónak szánt portfólió (bővítés és…

Gepostet von Ujhelyi István dr. am Dienstag, 10. September 2019

A sivalkodásba beszállt Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője is.

„TRÓCSÁNYI LÁSZLÓ ELFOGADHATATLAN” – írta csupa nagybetűvel, nyomatékot adva szavainak. „Trócsányi László teljességgel alkalmatlan az Európai Unió bővítéséért felelős biztosi tárca élére” – fogalmazott.

TRÓCSÁNYI LÁSZLÓ ELFOGADHATATLANTrócsányi László teljességgel alkalmatlan az Európai Unió bővítéséért felelős biztosi…

Gepostet von Cseh Katalin am Dienstag, 10. September 2019

Szél Bernadett sem maradt csendben, ő úgy kommentálta a hírt:

„Ezt jól kifőzték: az a Trócsányi László felelne a jövőben az uniós bővítési ügyekért, aki eddig egy olyan kormánynak volt a tagja, amely ma hiába kérné felvételét az EU-ba.” Hozzátette: „Nem tudom, mi fér bele nekik mostanság ott a Bizottság környékén és mi nem, vannak-e még egyáltalán vörös vonalak, vagy már nincsenek, de jelzem, Trócsányi László teljesen alkalmatlan arra, hogy az Európai Uniót mint értékközösséget képviselje a bővítéssel kapcsolatos ügyekben. Csak remélni tudom, hogy a Parlament nem nyeli le ezt a békát.”

Ezt jól kifőzték: az a Trócsányi László felelne a jövőben az uniós bővítési ügyekért, aki eddig egy olyan kormánynak…

Gepostet von Szél Bernadett am Dienstag, 10. September 2019