Gilvánfa polgármesterét 2008 áprilisában ítélték el egy 2004-ben elkövetett hűtlen kezelés miatt. Orsós János hagyta, hogy kivágjanak egy, a falu tulajdonában álló erdőt, ezért 100 ezer forint pénzbírságot kapott. Az ítéletet senkivel nem közölte, és bár a faluban mindenki tudott róla, a képviselő-testület is hallgatott. A szóvivő állítása szerint a bíróság sem tudott arról, hogy az elítélt polgármesterként dolgozik.

2009 nyarán egy gilvánfai lakos kereste meg a körjegyzőséget azzal, hogy szerinte a polgármester jogellenesen tölti be a tisztségét. A hivataloknál több mint fél évig tartott, mire végül az államigazgatási hivatal idén februárban értesítette az önkormányzatot. A férfinak az összes felvett illetményét, több mint 2 millió forintot vissza kell fizetnie, az elmúlt két évben hozott és általa aláírt határozatok pedig minden bizonnyal érvénytelenek.

Orsós Jánost eddig összesen három alkalommal ítélték el jogerősen, a mostani hűtlen kezelésen kívül korábban csalás és sikkasztás miatt is. Ennek ellenére azt tervezi, az őszi önkormányzati választáson ismét indul a polgármesteri posztért.

(hírTV)