Hirdetés

A valótlanságokkal teli interjút egyébként publikálása után fél órával a Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd-LMP–Jobbik szivárványkoalíció önkormányzati képviselője, a Gyurcsány-rajongó Vágó István is megosztotta.

A Hírklikkről érdemes tudni azt is, hogy MSZP-közeliségüket egy amatőr bakival mindenki számára nyilvánvalóvá tették a közelmúltban: az álmentős kamuvideó ügyében magyarázkodni próbáló Korózs Lajos közleményét úgy hozták le, hogy a cikk az MSZP-sek belső utasításait is tartalmazta.

vasarnap.hu

„A friss baloldali kamu középpontjában megint egy kalandos fordulatokban gazdag interjú áll” – írja Magyar Nemzet. A balliberális portálon megjelenő beszélgetésben egy férfi azt állította, hogy „ma már nálunk is elérhető az a műszer, amely mindössze nyolc perc alatt kimutatja a koronavírus jelenlétét, ám »a honi egészségügy vezetői az olcsó, korszerű helyett inkább a drága, de korszerűtlen gépeket vásárolják meg«.

A férfi azt is állítja, hogy „az olcsó és korszerű műszert Magyarországon is regisztrálták az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetben (OGYÉI). Sőt, ő végigjárta a hazai szaktekintélyeket, köztük Merkely Béla professzort, de ajánlotta a gépet Müller Cecília országos tiszti főorvosnak, illetve több állami kórház igazgatójának, akik »egytől egyig el voltak ájulva, és szorgalmazták, hogy mielőbb tárgyaljunk a kormánnyal«. (…) Elmondása szerint beszélt Szlávik János infektológussal és Jakab Ferenc professzorral is. Szerinte ők is dicsérték a gépet, mi több, egyenesen a »number one« kitüntető címmel illették.”

A férfi állítása szerint kereste az egészségügyi államtitkárt is, ám nem fogadták, Kásler Miklós miniszter munkatársai pedig szerinte „csak ígérgettek”, de egyszer sem hívták őt vissza.

A Magyar Nemzet értesülései szerint azonban sem Kásler Miklós miniszter, sem Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár nem kapott írásos megkeresést az említett cégtől, Szlávik János és Jakab Ferenc pedig cáfolja, hogy pozitív véleményt mondott volna a gépről. Szlávik János kapott ugyan egy e-mailt a kft. ügyvezetőjétől, de nem válaszolt neki, és a gépet csak az e-mailhez csatolt videón látta. Jakab Ferenc válaszában egyértelműen leírta, hogy a Pécsi Tudományegyetem laboratóriumát nem akkreditálták ilyen jellegű feladatok ellátására, így nem tudja elvégezni a vizsgálatot, ráadásul pozitív betegmintákhoz sem fér hozzá, ami elengedhetetlen lenne a tesztelésekhez. Az OGYÉI ügymenetkövető rendszerében és a levelezéseiben sincs nyoma a kft.-nek. Müller Cecília országos tiszti főorvos nem dicsérte senkinek a műszert és nem is látta a berendezést.

Korábban írtuk

A férfi további zavaros állításai és az általa megnevezett cég körüli furcsaságok a Magyar Nemzet cikkében olvashatók.