Kedden nem sokkal 10 óra után megindult a vonatközlekedés a Keleti pályaudvaron – mondta a MÁV helyettes szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorfolyamában. Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a migránsokat nem engedik be a pályaudvar csarnokába.Váczi Viktor elmondta, hatósági intézkedés miatt a Keleti pályaudvart 9 óra 9 perctől zárták le.

Információink szerint 10 óra 5 perctől újra engedélyezték a vonatközlekedést a Keleti pályaudvaron – mondta.

Hozzátette, ez azt jelenti, a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Hatvan-Miskolc és a győri vonal vonatai „előbb-utóbb” ismét a Keleti pályaudvarig fognak közlekedni.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a Bécs felé induló nemzetközi vonat beállt a vágányra, a turisták ott vannak a csarnokban, de migránsokat nem engednek be.

A MÁV helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint a vonatforgalom várhatóan csak a kora esti órákra fog helyreállni, addig jelentős késésekre és vonatelmaradásokra kell számítani. A vonatközlekedés változásairól a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálaton, a MÁV csoport internetes elérhetőségén és a Vonatinfó mobilapplikáción lehet tájékozódni.

MTI