A 10 éves diák március óta többször megverte tanárát. A tanulószobában, a buszmegállóban is rátámadt, legutóbb a napközisek szeme láttára.

– A játszótérre mentem délután a gyerekekkel és ott Máté megtámadott, rugdosott, lökdösött, pofozott és azt kiabálta, hogy „kirúgatom magát az iskolából, maga mocskos szemét fideszes” – nyilatkozta televízióknak az egyik tanár.

Az igazgatónak többször jelezte a problémát, aki a szóbeli figyelmeztetésen kívül nem tett semmit. Szubotics Miklós ismert szocialista politikus, megyei önkormányzati képviselő, áprilisban pedig az MSZP-s országgyűlési képviselő jelöltje volt. Baloldaliságát az iskolában is hangoztatja, a tanárok elmondása szerint az MSZP 2006-os kampánydalát a diákoknak is betanította. A pedagógusok nem akartak nyilatkozni, de azt elmondták: az igazgató a gyerekekkel többször eljátszatta a választást, ahol Gyurcsány Ferenc volt a jó, Orbán Viktor pedig a rossz oldal. Pénteken egy újságíróra támadt rá, aki a tanárverésről érdeklődött.

– Amikor beszélni próbáltam az igazgatóval, ő szó nélkül nekem támadt. Kicsit vitatkoztunk a fényképezőgépen, majd, mivel ő nálam sokkal testesebb és erősebb, lenyomott a földre és így tudta kitépni a kezemből a gépet – mondta a hírTV-nek Fórizs Gábor újságíró.

Az újságíró rongálás miatt tett feljelentést. Szubotics Miklós először azt ígérte: nyilatkozik a történtekről, egy óra múlva azonban meggondolta magát.

(hírTV)