Fotó: MTI, archív
Fotó: MTI, archív
Hirdetés

Azt ígérte: azon dolgoznak majd a következő időszakban, hogy Magyarország zöld pártjaként visszaépítsék a hitelességüket. Szerinte Magyarországnak nem jó, hogy az ellenzéknek liberális-neoliberális vezetése van, és nincs rendszerkritikus zöld gondolat, de elismerte ebben a felelősséget.

A képviselő azt kérte a kormánytól, hogy növelje meg az ápolási díjat azoknak is, akik nem gyermekeiket, hanem idős szüleiket vagy más rokonukat ápolják, mert ők jelenleg 58 ezer forintot kapnak, és számukra a 15 százalékos emelés csak pár ezer forintot jelent.   

Rétvári Bence államtitkár szerint az ellenzék hangosan követelte az ápolási díj megnövelését, ugyanakkor nem szavazták meg az emelésről szóló törvényjavaslatot a parlamentben, mert akkor a szirénázás, sípolás és konfettidobálás lényegesebb volt számukra.

Hangsúlyozta: a kormány korábban is tárgyalt és most is egyeztet az érintett szervezetekkel, és 2022-re a gyermekápolási díjat a minimálbér szintjére emeli, az ápolási díj esetében pedig 15 százalékos emelést hajt végre, amelyet 2022-ig még 5-5-5 százalékos növekedés követ majd.