Fotó: MTI, archív, szerk.
Hirdetés

Ungár Péter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a fideszes jelöltekről kijelentette: tagadják a klímaváltozás problémáját, „egy kommunista, sorosista ármánynak állítják be”, vagy ha szavakban fontosnak is ítélik a kérdést, semmit nem tesznek.

Kifogásolta, hogy számos önkormányzat még napirendre sem veszi az LMP klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló határozati javaslatát, sok helyen pedig rombolják a zöldterületeket.

Ungár Péter fagyilkosnak nevezte Láng Zsoltot, a főváros II. kerületének polgármesterét, és klímaszkeptikusnak ítélte Balázsy Pétert, a szombathelyi fideszes jelöltet, de rámutatott arra is, hogy Győr fideszes vezetője, Borkai Zsolt a város „tüdejébe”, a Püspökerdőbe építene szállodát.

Hangsúlyozta: a probléma kezeléséért egy település is tehet, például a városi zöldfelületek növelésével. (Ez egyébként többek közt Budapesten is zajlik, ahol nemrég fejeződött be egy nagyszabású faültetési program. Tarlós István elültette a program tízezredik fáját, hiába próbálta meg megzavarni az eseményt az LMP szövetségesének, a nulla százalékos Párbeszédnek a botránypolitikusa, Tordai Bence.