Juhász Péter így folytatta: „el kell engedni, hogy választásra készülünk, el kell engedni, hogy bármilyen javaslat átmehet a Fideszen, ellenállásra van szükség. És empátiára, együttérzésre, kemény, szívós terepmunkára.”

Hirdetés

Az Együtt egykori elnöke, aki politikusból civillé, illetve youtuberré lett, most pedig kommunikációs tanácsadással foglalkozik, határozottan kijelentette: tilos egy ellenzéki politikusnak a parlamenti munkában részt venni. Szerinte a megszerzett erőforrásokat valódi aktivitásokra kell fordítani, ezeket össze kell hozni a civil ellenállás formáival és tömegeivel. Juhász Péter úgy véli, a demokratikus fordulatra vágyó civileknek és az ellenzéki politikusoknak együtt kell működniük, de nem pártalapon és nem azzal az ambícióval, hogy a választáson győzzenek, illetve hogy melyik párt milyen pozíciókat, hány mandátumot kapjon.

A cél a civil utcai ellenállás megszervezése – jelentette ki. Mint mondta, ez egy hosszú folyamat, holnapután nem lesz változás, de már ma el kellene kezdeni az előkészítést.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.

Korábban írtuk