„Szerveződnünk és felszerelkeznünk kell arra az esetre, ha a választások nem hoznának eredményt” – ezt írta Rékasi Zsigmond, a diáktüntetések vezéralakja. „Április 8. az utolsó lehetőségünk a békés kormányváltásra. Ha ez nem történik meg, másnap találkozunk az utcán” – folytatta. A HírTV Egyenesen című műsorának vendége volt Rékasi Károly fia hétfő este.

Hirdetés
Képernyőfotó: HírTV, Egyenesen

Rékasi Zsigmond szerint a Renegátlástalanok nevű szervezete fiataljainak ugyan jobb dolguk is lenne az aktivistáskodásnál, de kötelességüknek érzik, hogy továbbra is szervezzék a megmozdulásokat (Ez alatt leginkább rendbontást és forgalomakadályozást kell érteni.).

A kormányváltók ifjú reménysége az interjúban már azt állította, hogy mindenképpen utcára megy, a választási eredménytől függetlenül. Ha az ellenzéki roncskoalíció nyer, akkor ünneplés, ha a Fidesz-KDNP nyer, akkor ellenállás céljából. Rékasi Zsigmond nem rendszert dönteni kíván, csupán közösséget építeni. Állítása szerint „kultúrát és művészetet” adnak az embereknek.

Rékasi Zsigmond „Ziggy” megint elmondta azt a bődületes hazugságot, miszerint számítógépét a rendőrök a diáktüntetések miatt foglalták le. Ezzel szemben graffitizés miatt foglalták le az ominózus komputert. Az interjú alatt az „Egyre radikálisabb az Y generáció” szöveg volt olvasható a képernyőn, elfelejtkezve arról, hogy a Rékasi Zsigmond-félék a fiataloknak csupán elenyésző kisebbségét képviselik.

demokrata.hu