Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Minden olyan településre elindultak a hulladékszállító járművek, ahol ütemterv szerint szerdánként van szemétszállítás – írta szerda délután az MTI-hez eljuttatott közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Szerdán Pest megye 17 és Nógrád megye 12 településének lakossági hulladékát gyűjtik össze a katasztrófavédelem emberei. A következő napokban is a megszokott ütemterv szerint látják el a hulladékszállítást: Pest megyében – az eddigiekhez hasonlóan – szombaton is dolgoznak. 

Az elmúlt napokban el nem szállított hulladékot is várhatóan napokon belül mindenhonnan begyűjtik a katasztrófavédelem irányítása mellett – írta az OKF, kiemelve: a katasztrófavédelem célja, hogy az „emberek semmilyen változást ne érezzenek a szolgáltatás menetében, mindenhol a megszokott időben és módon történjen a hulladékszállítás”.

A katasztrófavédelem jogszabályi kötelezettségének megfelelően október 31-én átvette a hulladékszállítás irányítását és a szervezési feladatokat a Zöld Híd Kft. korábbi szolgáltatási területén, Pest és Nógrád megye összesen 116 településén. 

A katasztrófavédelem szakemberei reggel óta a szolgáltatás elvégzésére kötelezett cégek telephelyein dolgoznak, irányítják és összehangolják a munkafolyamatokat, kezelik a felmerülő problémákat, hogy mindenhol zökkenőmentes legyen a hulladék elszállítása – írta az OKF.