Vadai Ágnes napirend előtti felszólalása

Vadai Ágnes szerint egy európai országban Handó Tünde nem dicséretet érdemelne, hanem börtönt és a közügyektől valóeltiltást örök életére.Oszd meg napirend előtti felszólalását! 🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 9. Dezember 2019
Hirdetés

Vadai Ágnes (DK) a bírósági vezetők az Országos Bírósági Hivatal éléről távozó Handó Tündének írott köszönőlevélből idézett napirend előtt, úgy értékelve: Handó Tünde a rendszerváltás utáni Magyarország bírói függetlenségének elárulója, nem dicséretet érdemelne, főleg nem alkotmánybírói széket.

„Amikor ez a rendszer elbukik, mert el fog, akkor nem lesz vádalku, nem lesz amnesztia, és nem lesz ejnye-bejnye. Rossz hírem van: akkor nem lesz szükség a nyelvükre, csak a fenekükre – mert nem nyalni, hanem ülni fognak”

– összegezte magvas gondolatait a képviselő, majd kellemes ünnepeket kívánt.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint egy szervezeten, a bíróságon belül kizárt az árulás, a belső konfliktusokat semmiképpen sem lehet annak nevezni. Azt mondta, a bírói függetlenség azt jelenti, hogy a bírók befolyástól mentesen döntenek az egyes ügyekben. Szerinte a bírói függetlenség sérelmét az jelentené, ha a bíróság ítéletét megkísérelné valaki befolyásolni.

Beszélt arról is, hogy az OBH megalakulása óta 50 százalékkal esett vissza az ügyteher, a két éven túli ügyek is 50 százalékkal csökkentek.