Mexikói meg fehérorosz templomra, és persze focira van pénz, családi pótlékra meg nincs!#vadaiagnes #demokratikuskoalicio #dk 🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Vadai Ágnes am Montag, 8. Juni 2020
Hirdetés

Vadai Ágnes (DK) arról beszélt: megint a magyarok járnak a legrosszabbul Európában, mert elmaradt az érdemi válságkezelés.

Míg más országokban a kormányok bürokratikus igénylések és pályázatok nélkül kifizetik a cégek helyett a bérek jelentős részét, ezzel munkahelyek százezreit megmentve, nálunk már több mint négyszázezer munkanélküli van és rabszolgatörvény – fogalmazott.

Hiányolta az önkormányzatok és a kultúra plusz támogatását, hozzátéve, más ügyekre szórja a pénzt a kormányzat. Erre hozta példaként a határon túli sportegyesület-támogatásokat, két mexikói templomfelújítás finanszírozását, a 100 milliárd forint feletti vietnámi beruházásokat, valamint azt a 672 millió forintot, amit a határon túli papok fizetésemelésére fordít a kormány.

Korábban írtuk

Hozzátette: eközben nem kapják meg az egyszeri, 500 ezer forintos pluszjuttatást a gyógyszerészek, a gyógytornászok, a szociális szféra dolgozói, régóta változatlan a családi pótlék összege, a nyugdíjasoknak pedig nem kompenzálták eddig az alapvető élelmiszerek február óta másfélszeresére ugró árát.

Vadai Ágnes arról beszélt: azért támadják Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, mert „szívtelen, hazudik, és az intézkedései és a mondatai egészen egyszerűen ostobák”.

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt emelte ki: idén átlagosan 36 százalékkal nő a szociális intézmények támogatása, a szféra dolgozóinak bére 2013 és 2018 között átlagosan 60 százalékkal emelkedett.

Önök elvettek egyhavi nyugdíjat, ezt a kormány visszaadja – jelentette ki az államtitkár, jelezve, hogy ezt plusz juttatásokkal is megtoldják.

Hozzátette, hogy a bértámogatások beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, eközben az egészségügyre 77, az oktatásra 54, a kultúrára pedig 174 százalékkal költ többet a költségvetés, mint a baloldali kormányok idején.