Ne velünk harcoljanak, hanem a koronavírussal!

A Fidesz kormányzás és járványvédelem helyett gusztustalan lejárató propagandát folytat az ellenzék ellen! Kövesd élőben, és oszd meg Vadai Ágnes napirend előtti felszólalását! 🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 30. März 2020
Hirdetés

Vadai Ágnes sajnálkozóan elmondta: azt hitte, a koronavírus-járvány egységbe fogja kovácsolni a képviselőket. „Történjen bármi, önök pártpolitizálnak, hazudnak és lejáratnak” – tette hozzá csalódottan.

A Gyurcsány-párti képviselő szerint az elmúlt hétnek a kormányzati intézkedésekről kellett volna szólnia, ehelyett arról szólt, hogy „a csúnya ellenzék nem akarja megadni a teljhatalmat szegény Orbán Viktornak” – mondta gúnyosan. (A veszélyhelyzet első 14 napja során hozott intézkedésekről itt nézhetnek meg egy rövid összefoglaló videót.)

„Ébresztő! Egy világjárvány van és magyarok halnak meg. Ne ellenünk folytassanak hadjáratot, ne az ellenzék ellen folytassanak hadjáratot facebookos, verbális halálosztó kommandóikkal!”

– követelte fennhangon a képviselőasszony.

Vadai Ágnes a Demokratikus Koalíció nevében elmondta: „Mi is megtesszük, amit meg lehet. (…) Mi mindenben fogjuk önöket támogatni, ami a magyarok egészségét és megélhetését szolgálja.”

„Mégis mi ez a kupleráj a tesztek ügyében?”

– tette fel a kérdést. Vadai Ágnes szerint tömeges tesztelésre lenne szükség, valamint a kieső munkabérek pótlására, példaként Bulgáriát is felhozta. Azonban már sosem tudjuk meg, mivel fejezte volna be eszmefuttatását, mert az idő lejárt, Kövér László házelnök pedig kikapcsolta a mikrofonját.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszolt a DK-s politikus szavaira. A fideszes képviselő emlékeztette a Gyurcsány-pártot, hogy ők voltak azok, akik fizetőssé akarták tenni az egészségügyet, akik felszámoltak 16 ezer ágyat, utcára tettek hatezer egészségügyi dolgozót és elvettek tőlük egyhavi bért.