A DK szerint az európai magyarok a nőket, az Orbán-kormány a nőverőket védi.

Fotó: MTI, archív, szerk.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

„Ma van a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi világnapja. Magyarországon jelenleg több, mint 200 ezer nő él olyan párkapcsolatban, amelyben fizikai és/vagy szexuális erőszaknak van kitéve. Továbbá minden héten meghal egy nő kifejezetten bántalmazás miatt – ha úgy esik át a „vak komondoron”, ahogy azt az elhíresült fideszes nőverő mondaná” – írja közleményében Vadai Ágnes.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a kormány elvi támogatást nyújt a magyar nők elleni erőszakhoz azzal, hogy nem ratifikálja az Isztambuli Egyezményt és nem szavazta meg az Európai Parlament nők elleni erőszakkal kapcsolatos határozatát sem – zúgolódik Gyurcsány pártja.

Mi, európai magyarok a nőket, az Orbán-kormány a nőverőket védi

– fröcsögi Vadai Ágnes. A DK szerint zéró toleranciát kell hirdetni a nőket bántalmazók ellen és érvényesíteni kell az Isztambuli Egyezményt a magyar jogrendszerben, hogy

egyetlen bántalmazó se tudja megúszni a büntetést a „vak komondorra” mutogatva!

Mint ismeretes – csak Vadai Ágnes persze erre nem tér ki közleményében – az élettársa bántalmazása miatt felelősségre vont Balogh Józsefet, Fülöpháza polgármesterét a komondoros botrány után először a Fidesz országgyűlési frakciójából, majd a pártból is kizárták.