“Én nem vagyok magyar?” Ma a parlamentben kérdeztem a kormányt arról, hogy mit is jelent az hogy mi, ellenzékiek nem vagyunk a magyar nemzet része.#vadaiagnes #demokratikuskoalicio #dk 🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Vadai Ágnes am Dienstag, 5. Mai 2020
Hirdetés

Vadai Ágnes (DK), aki Ady Endre Én nem vagyok magyar című? versének néhány sorát adta felszólalása címének, azt mondta, Kövér Lászlótól a hétvégén sokadjára tudták meg, hogy a magyar ellenzék és 2,5 millió szavazójuk nem a magyar nemzet része, míg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormány álláspontja még ennél is radikálisabb.

Azt firtatta, mit jelent ez a gyakorlatban: hogyan kívánják azonosítani az ország területén élő 2,5 millió nemzetidegent? Meg kívánják jelölni őket számmal, szimbólummal? Milyen állásokat tölthetnek be? Tervezik-e kitelepítésüket? A végén kiűzik őket az országból? – sorolta kérdéseit, hozzátéve: a fizikai kirekesztés a verbális kirekesztéssel kezdődik, így kezdődött a náci Németországban, a legsötétebb kommunista időkben és Ruandában is.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Ravasz László református püspököt idézve azt mondta, a magyarság örül önmagának. Szerinte az elmúlt harminc évben a baloldal pejoratív jelzőként használta a magyarság fogalmát, nem tűnik úgy, mintha örömüket lelnék saját magyarságukban.

Korábban írtuk

Nem kell eltagadni minden negatívumot, ami a magyarsággal kapcsolatos – mondta, hozzátéve: Ady munkáiból a Ravasz László-féle elvek tükröződnek, ő ugyanis nem meghaladni, hanem megélni akarta magyarságát.

Kitért arra, hogy 2004-ben Gyurcsány Ferenc a határon túli magyarok ellen kampányolt. Minden magyar közvetlen kárvallottja Trianonnak – szögezte le. Szerinte az egyik legnagyobb vesztese a magyar liberalizmus, amelynek erodálódása Trianonnal vette kezdetét és nívótlansága a képviselő felszólalása a példája.

Válasz Vadai Ágnes napirend előtti felszólalására:"Tisztelt Képviselő Asszony!A XX. század ikonikus református…

Gepostet von Orbán Balázs am Dienstag, 5. Mai 2020