Vadai Ágnes (DK) úgy látja, a nemzeti szuverenitás fontos eleme, hogy az államok döntéseiket mások iránymutatásától függetlenül tudják meghozni, és ennek feltétele, hogy a döntéshozók ne legyenek zsarolhatók, de a miniszterelnök környezete tele van ilyen emberekkel.

Hirdetés

Úgy vélte, Szájer József volt EP-képviselő is nemzetbiztonsági kockázatot jelentett. Hány zsarolható ember dolgozik a kormányfő környezetében? – kérdezte.

Orbán Viktor kiemelte: „amit egy régi és nagy harcostársunk tett, az nem fér bele a mi közösségünknek az életébe, nem védhető és nem is menthető, egyetlen lehetősége maradt, hogy bocsánatot kér és elhagyja a politikát”. Ez megtörtént – tette hozzá.

Felidézte: a nemzetbiztonsági szolgálat 2007 elején beengedett orosz titkosszolgálati szakembereket, akik poligráfos vizsgálat alá vetettek embereket.

Korábban írtuk

Vadai Ágnes kijelentette: a kormány miatt veszélybe kerül a nemzeti szuverenitás, mert olyanokkal állnak kapcsolatban, akik nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

A kormányfő azt mondta: megfontolja a képviselő javaslatát a nemzetbiztonsági átvilágításokról, annál is inkább, mert Kaleta Gábor volt nagykövet nyolc évig „az önök diplomatája volt”.

Orbán drogosokra, pedofilokra és bűnözőkre építi a kormányát!

Vadai Ágnes a Parlamentben szembesíti Orbánt azzal, hogy drogosokra, pedofilokra és bűnözőkre építi a kormányát! Kövesd élőben, és oszd meg a felszólalást! 🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, December 14, 2020