A Fidesz 10 éves ámokfutása egy harmatgyenge kormányzati teljesítmény.

Ki kell mondani: a nagy sikerpropaganda árnyékában a Fidesz 10 éves ámokfutása egy harmatgyenge kormányzati teljesítmény.Emelkedjenek felül a gyávaságukon, felejtsék el a gyengeségüket és kezeljék végre a válságot! Kövesd élőben és oszd meg Vadai Ágnes napirend előtti felszólalását!🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 15. Juni 2020
Hirdetés

Vadai Ágnes (DK) is azt kérdezte, „ha már úgy működik szinte, mint régen”, akkor miért kell fenntartani a vásárlási sávokat, hiszen sok helyen találkozhatnak a 65 év felettiek és alattiak.

Legyenek szívesek, álljanak ki és mondják meg a magyar polgároknak, hogy egyébként mikor lesz vége a vásárlási korlátozásoknak! – hívta fel a kormányt, majd a 2008 végi és a jelenlegi árakat, az akkor 252 forintos, most jó esetben 350 forint körüli euróárfolyamot hasonlította össze.

Hozzátette: akkor is, most is 28 ezer 500 forint volt a minimálnyugdíj, 12 ezer 200 forint az egy gyerek után fizetett családi pótlék.

Korábban írtuk

Válaszában Dömötör Csaba kijelentette, az ellenzék a válságnak drukkol, eközben a felszólaló pozitív színben tünteti fel a Gyurcsány-korszakot.

Hangsúlyozta: a szociális terület 139, a nyugellátás 42, az egészségügy 77 százalékkal több forráshoz jut a költségvetésből, mint akkor, „természetes baloldali hagyománynak” nevezve, hogy az ellenzék tényeket vitat el.

Megemlítette, a hazugságokat a kormány elutasítja, nem reagál rájuk.

Dömötör Csaba hangsúlyozta: a járványellenes védekezések legfőbb célja az emberi élet védelme, ezek beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, „Magyarország a legjobban védekező országok között van”, de csak óvatosan és szigorú menetrend szerint térhetünk vissza a megszokott életünkhöz.

Kiemelte: a vásárlási idősáv az idősek védelmét szolgálja, az intézkedésről leghamarabb szerdán, az operatív törzzsel egyeztetve dönthet a kormány.

Egyben arra kérte az ellenzéket, hogy szakítva „blokkoló hagyományaival” vegyen részt a nemzeti konzultációban, vagy legalább ne akadályozza azt.