A Fidesz 133 "bátor" képviselője bocsánatkéréssel tartozik a magyaroknak!Hisztihadjárat helyett mentsék, ami még menthető: embert, munkahelyet, vállalkozást, családokat!Kövesd élőben és oszd meg Vadai Ágnes napirend előtti felszólalását!🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Dienstag, 2. Juni 2020
Hirdetés

Vadai Ágnes (DK) arról beszélt: a felhatalmazási törvény visszavonásával a kormányoldalon „örök időkre kérnek felhatalmazást az uralkodásra”. Szánalmasnak és az ország megítélését rontónak nevezte a kormányzat hazai és külföldi politikusok, újságírók bocsánatkérését követelő „hisztihadjáratát”.

Szerinte a kormánynak kellene bocsánatot kérnie a koronavírus-válság kezelése során történtekért, például a kevés koronavírus-tesztért, az állását vesztett 400 ezer embertől, a sokszor megfelelő védőfelszerelés nélkül tevékenykedő egészségügyi dolgozótól, a kórházakból „kidobott” 16 ezer embertől és azoktól a családoktól, amelyek a kormány embertelen politikája miatt veszítették el valamelyik tagjukat.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában arról beszélt: a baloldal „zsigerből ellenez mindent, ami a kormány felől érkezik”, függetlenül annak tartalmától, ám „a mindenre kiterjedő tagadásnak nincsen Magyarországon többségi támogatása”.

Korábban írtuk

Hangsúlyozta: Magyarország jól kezelte a válság első szakaszát, a járvány ma már csillapodik. Megjegyezte, bocsánatot kérnie az ellenzéknek kellene, amely nem szavazta meg a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges intézkedéseket, ugyanakkor valótlan állításokat terjesztett és folyamatosan támadta az egészségügyi vezetőket.

Szavai szerint a történtek megmutatták, hogy „a baloldalra ebben a helyzetben, ebben a válságban sem lehetett számítani”.