Fotó: MTI/Kovács Tamás
Hirdetés

Vadai Ágnes (DK) kijelentette: a kormány az elmúlt tíz évben folyamatosan háborúzott nem létező ellenségekkel szemben, de egy valódi problémával nem bír megbirkózni, a bejelentett gazdasági mentőcsomag használhatatlan. Az intézkedések nem megvédik, hanem megszüntetik a munkahelyeket – mondta.

Közölte: az intézkedéseket a multinacionális vállalatok érdekeinek megfelelően változtatják, nem az emberek érdekeitől függően. Úgy tűnik, a valódi problémákra nincs pénz – fűzte hozzá.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy válaszolt, Magyarország az elsők között lépett, és ennek megvan az eredménye, sikerült ellaposítani a járványgörbét, és a cél, hogy mire belép az ország a tömeges megbetegedések szakaszába, mindenhol elég felszerelés legyen, hogy minden beteg megkapja a lehető legjobb ellátást.

Megjegyezte: az előző kormány idején 16 ezer kórházi ágyat számoltak fel. Az ellenzéknek egyszer már volt lehetősége a válságkezelésre, de abból „még egyszer nem kérünk” – fogalmazott.