M. Balázs vádlott, mint a kuruc.info weboldal főszerkesztője a 2006. szeptember 18. napján kezdődő budapesti eseményekkel kapcsolatban a weboldalon először 2006. október 7. és 16. napja közötti időben több alkalommal frissített formában „A forradalmárokat börtönbe juttató bírák, ügyészek neve, képe, telefonszáma” címmel cikket jelentetett meg.

A vádlott ezen írásokban több bíróról és ügyészről azt állította, hogy eljárásuk során megsértették a büntető törvények előírásait, és e körben bűncselekményeket valósítottak meg, és tényként állította vonatkozásukban az ítélkezés tisztaságának megsértését.

A cikkben egyebek mellett „törvénytelen ítéleteket” említett, „politikai fogolykínzásokat előmozdító, kommunista,” „jogtipró talárosokat”, a „tüntetőket törvénytelen, ávós időket idéző ítéletekkel sújtó” bírákról és ügyészekről beszélt.

A közölt írások mellett több bíró és ügyész fényképe, neve, lakcíme és telefonszáma is feltüntetésre került, az érintettek hozzájárulása nélkül. A személyes adatokat tartalmazó írások megjelenése után több bíró kapott szidalmazó, vagy fenyegető tartalmú telefonhívásokat, illetve levelet.

Az eljárás a Budapesti II. és III. kerületi Bíróságon folytatódik.

(nol.hu)