A Fővárosi Főügyészség azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy a vádlott 2021. január 16-án dél körül több ismerősével a 4/6-os villamoson utazott. A vádlott és társasága a IX. kerületben, a Mester utcai megállóban szállt le a villamosról.

Hirdetés

A vádlott egyik ismerőse a megállóban szóváltásba keveredett a későbbi sértettel. A vádlott ekkor a szemközti peronon tartózkodott, amikor azonban a szóváltást észlelte, a villamossíneken keresztül, kezében egy késsel a sértetthez futott, majd amikor odaért hozzá, egy határozott mozdulattal mellkason szúrta a 22 éves férfit. A támadás után a vádlott az ismerőseivel együtt felszállt a megállóban álló villamosra és elhagyta a helyszínt – írták.

A mentőket és a rendőröket járókelők értesítették – tették hozzá. Az ügyészség szerint a sértett a bántalmazás következtében életveszélyes mellkasi sérülést szenvedett, az életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. A Fővárosi Főügyészség a 25 éves, büntetett előéletű férfit emberölés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

A főügyészség azt is indítvánozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben korábban, más ügyben kiszabott 2 év felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is rendelje el – áll a közleményben.

Korábban írtuk