A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádirata szerint az elkövető és a sértett nő élettársként élt együtt Dunaharasztin. A kapcsolat során a férfi egyre jobban „uralkodni” kezdett a nő felett, amit részben fenyegetésekkel, részben bántalmazásokkal ért el. 2021 decemberére a sértett már számos, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el az elkövetőtől, de nem fordult a rendőrséghez.

Hirdetés

Azt írták, hogy december 2-án ismét vita alakult ki köztük, amikor a férfi legalább háromszor megütötte a nőt, akinek a lábán ugyanekkor egy szúrt sérülés is keletkezett, amely erősen vérezni kezdett.

A sértett maga hívta a mentőket. A diszpécser telefonon adott utasításokat a sértettnek a sérüléssel kapcsolatos elsődleges teendőkkel kapcsolatban. Az elkövető maga is beszélt a diszpécserrel, aki elmondta neki, mit tegyen a vérzés csillapítására. A férfi azonban csak egy rövid ideig vett részt a sértett ellátásában, majd elment. Rövid időre ugyan visszatért, de már nem segített az egyre gyengülő nőnek, és autóval elhajtott.

Mire az elkövető ismét visszatért, a nő már nem lélegzett, és a mentők sem tudták újraéleszteni. A vérveszteség miatt veszítette életét, amely „jó eséllyel elkerülhető lett volna”, ha időben szoros nyomókötéssel látták volna el a sebét – áll a vádiratban.

Korábban írtuk

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség az elkövető ellen kapcsolati erőszak bűntette és halált okozó segítség nyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat.