Nem állapodott meg egymással a választási együttműködésről az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Demokratikus Koalíció a három párt, illetve pártszövetség vezetőinek vasárnap délutáni fővárosi egyeztetésén.

Fotó: MTI, archív, szerk.

A legizgalmasabb pillanat ugyanakkor az volt, amikor az lmp-s Vágó Gábor a 444-nek azt sérelmezte, hogy a DK közepesen száraz pogácsával ugyan megkínálta őket, de a Gyurcsány-féle viszkiből nem adott.

A DK sajtótájékoztatóját követően Vágó Gábor az épület elé hívta a sajtó képviselőit, hogy az LMP is elmondja véleményét a tárgyalásról. A 444.hu riportere megkérdezte, miért nem a DK sajtószobájában beszél: „Nem akart az LMP dk-s logók előtt kiállni egy sajtótájékoztatóra?” Az LMP kecskeméti jelöltje ezt is elismerte, és hozzátette, köszönik a meghívást a DK-nak, megsüvegeli a gesztust, és a pogácsa is csak közepesen volt száraz, de még így is hagy némi kívánnivalót maga után a vendéglátó, Gyurcsány Ferenc viselkedése.

Ha én mondjuk részeg vagyok, és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy őt is megkínálom viszkivel.

A 444 riporterének kérdésére, miszerint hogyan érti Vágó a részegséget Gyurcsány esetében, a politikus azt mondta:

azt mind fizikailag, mind a szó átvitt értelmében komolyan lehet venni.

Az alábbi videót annak 7. percétől érdemes nézni, ahogy Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóját követően Vágó Gábor útban az épület elé a lépcsőházban a fentiekről beszél. 

Ellenzéki egyeztetés után.

Gepostet von 444 am Sonntag, 18. März 2018

demokrata.hu, PestiSrácok, 444.hu

Perre mennek a dk-sok

Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba bepereli Vágó Gábort – adta hírül a Demokratikus Koalíció.

„Vágó Gábor nem nevezte meg, hogy kire vonatkozott tegnapi igaztalan állítása, amelyet az ellenzéki pártok tárgyalása után tett. Az LMP politikusa vendéglátóiról beszélt. Ez csak Gyurcsány Ferenc és/vagy Molnár Csaba lehetett” – írják a közleményben.

„A DK elnöke és ügyvezető alelnöke becsületében sértve érzi magát Vágó Gábor hitvány hazugsága miatt. Ezért Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba jogi elégtételt vesz Vágó Gáboron” – zárják a rövid közleményt.

OS