Álnemzeti és álkeresztény kormányzást emlegetett felszólalásában Szilágyi György (Jobbik), aki szerint szétrabolják az országot, nem törődve a meglopott emberekkel, zsebre téve a közpénzt, mindannyiunk vagyonát.

Hirdetés

Ezzel „valamennyi magyartól a jövőt veszik el” – jelentette ki.

Szájer József ügye kapcsán kiemelte: a „nagyon keresztényi, nagyon konzervatív, gránitszilárdságú” alaptörvény szerzőjének, a Fidesz egyik alapítótagjának életvitelét „évtizedekig rejtegették a nyilvánoság előtt”, majd konkrétumok nélkül egy „eltussolt bécsi affért” említett.

Önök az egész kormányzást egy nagy bulinak tekintik, ahol nincsenek szabályok, és önök mindent megtehetnek – fogalmazott Szilágyi György, aki szerint mindezzel cserben hagyják, lejáratják, a nemzetközi színtéren nevetségessé teszik Magyarországot.

Korábban írtuk

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára reakciójában azt hangsúlyozta: politikai közösségükben következményei vannak, ha valaki nem elfogadható dolgot tesz, ugyanez a másik táborról nem mondható el.

Kifogásolta, hogy a jobbikos politikus és frakciója nem szavazta meg az alaptörvény bevándorlásellenes, családvédelmi intézkedéseit, hogy elvszerű politizálásról papolnak, miközben a járvány elleni védekezés idején a legfontosabb dolguk megegyezni Gyurcsány Ferenccel a 2022-es választási lista helyeiről.

Hangsúlyozta: kormányzása alatt Gyurcsány eladósította, elszegényítette az országot, a politikai véleménynyilvánításnak pedig fegyverrel és rendőrattakkal próbálta elejét venni.

Felvetette, miért nem állnak ki a kormány mellett „az uniós szuverenitási küzdelemben”, hangsúlyozva, hogy a jogállamiság. eljárás „politikai nyomásgyakorlási eszköz”, és e címszó alatt már a múltban is próbáltak „politikai vádiratokat” megfogalmazni Magyarország ellen.