Egy homoszexuális férfi pedig keleti típusú papi ruhába öltözött, kezében Bibliát és kettős keresztet tartott. Tavaly az egyik homoszexuális férfi papi reverendában, feszülettel és rózsaszín bibliával a kezében vonult fel.

57 embert állítottak elő

A melegfelvonulás ellen tüntetők közül 57 embert állítottak elő hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság, valamint rongálás miatt.

Előbb az Oktogonnál, majd a Liszt Ferenc térnél és a Hősök terén vetettek be könnygázt valamint vízágyúkat a hatóságok, hogy megfékezzék a köveket és Molotov-koktélokat dobáló randalírozókat.

Tizenkét rendőr sérült meg, közülük kettőt savval öntöttek le. Hat civilt a mentők könnyebb sérülésekkel vittek kórházba, 10-15 embert kellett a helyszíneken ellátni. A BRFK esti tájékoztatása szerint a rendbontók 13 rendőrautót rongáltak meg.

Megtámadták Lévai Katalin szocialista európai parlamenti képviselőt, Szetey Gábor volt személyügyi államtitkárt, a szabad demokrata Horn Gábort és Léderer Andrást, az SZDSZ Új Generáció elnökét is, de egyik politikus sem sérült meg.

Korábban egy Andrássy úti lakásban ismeretlen összetételű, savas és gyúlékony anyagot tartalmazó üvegeket foglaltak le a rendőrök; az ott tartózkodó 6 férfi ellen eljárás indult.

(hírTV, inforadio.hu)