Hirdetés

Hétfőn először az Index írta meg, hogy egyszerre több helyszínen is – köztük a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Atilla úton lévő székházában – házkutatást tartott a Nemzeti Nyomozó Iroda. A hírt most a Mediaworks Hírcentrumának megkeresésére reagálva az Országos Rendőr-főkapitányság is megerősítette, ugyanakkor „a folyamatban lévő nyomozások érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásokról bővebb tájékoztatást nem ad”.

A Telex című baloldali internetes oldal azt írja: „a Városházán a főjegyzőnél és Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettesnél tartottak házkutatást, és számítógépes adathordozókat is megnéztek”.

Mint ismert, a fővárosi ingatlanok eladása körüli botrányt az Index robbantotta ki, amikor november 4-én arról írt, hogy a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat eladná a főváros talán legértékesebb ingatlanját, a műemléki védettségű Városházát. Mindezt Karácsonyék cáfolják, ugyanakkor azóta az ügyben számos újabb részlet, így Anonymous segítségével jó néhány, a sajtóhíreket alátámasztó hangfelvétel látott napvilágot.

Korábban írtuk