Fotó: MTI/Kovács Attila
Hirdetés

Varga-Damm Andrea az MTI-nek nyilatkozva azt közölte: a frakcióülés előtt – amely kizárásáról döntött volna – a párt és a képviselőcsoport elnöksége azt közölte vele, adnak neki „egy második esélyt”.

Hozzátette: számára annyira megalázó volt, ami az elmúlt tíz napban vele és (a kilépését percekkel előtte bejelentő) Sneider Tamás volt pártelnökkel, parlamenti alelnökkel történt, hogy ezt nem fogadja el.

Hozzátette: az alaptörvénybe és az országgyűlési törvénybe ütközőnek tartja, hogy a mandátumáról lemondatták volna, ráadásul megalapozatlanul nevezte őt becstelennek a párt és a frakció vezetése.

Korábban írtuk

Jelezte: független képviselőként folytatja munkáját.

Varga-Damm Andrea a vele szembeni eljárást „a dicsőségesnek nevezett dicstelen tanácsköztársaság reinkarnációjának” nevezte, hozzátéve, a múlt héten ő kapott 24 órát a lemondásra, most viszont ő hívja fel a pártelnökséget, hogy mondjon le és írjon ki tisztújítást a Jobbikban.

Sneider Tamás, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea távozásával 17 fősre szűkült a 2018-as választás után 26 taggal megalakult Jobbik-frakció.