💻 A járványhelyzet ellenére eredményes évet zártunk és közelebb kerültünk a családok legmagasabb szintű védelmének…

Posted by Varga Judit on Monday, December 14, 2020
Hirdetés

Varga Judit bejegyzésében közölte, az egyházi és civil szervezetekkel kialakított együttműködésben több konkrét javaslat született, és ezeket feldolgozva készült el a Családjogi Civil Munkacsoport 163 oldalas munkaanyaga.

Hozzátette: a közös munka eredményeként olyan területeken építhettek a szervezetek tapasztalataira, mint például a gyermekvédelmi jelzőrendszer, a kapcsolati erőszak és a gyermekkori bántalmazás elleni jogintézmények és érvényesülésük, továbbá a kapcsolattartás valamint a személyi állapotot érintő perek szabályozása és gyakorlata.

Varga Judit kiemelte továbbá a közvetítői eljárások tapasztalatainak „becsatornázását”, a kapcsolódó büntető anyagi, végrehajtási és eljárásjogi jogintézményeket és azok gyakorlatát, valamint a büntető-, polgári és közigazgatási bírósági és hatósági eljárások közötti párhuzamosságok megszüntetését.

A miniszter hangsúlyozta: a szegedi és kecskeméti központok decemberi megnyitásával idén megduplázták az áldozatsegítő központok kapacitását is, amelyek immár az ország hat megyeszékhelyén működnek.

Korábban írtuk

„A civil és egyházi szervezetekkel jövőre is folytatjuk a hatékony együttműködést, hogy minden bajbajutotthoz eljusson az üzenet: Van segítség!” – írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebookon.