Fotó: MTI/Kovács Tamás
Hirdetés

A tárcavezető közölte, most készült el az a majdnem 170 oldalas munkaanyag, melyet az Igazságügyi Minisztérium pénteken küld el véleményezésre annak a több mint 60 civil szervezetnek, amelyek meghívást kaptak a családjogi civil munkacsoport februári alakuló ülésére. 

A dokumentum tartalmazza a családjogi szakértői és civil munkacsoportok javaslatait, többi között a gyermekvédelmi jelzőrendszerrel, a kapcsolati erőszak és a gyermekkori bántalmazás elleni fellépés jogi lehetőségeivel, a kapcsolattartás szabályozásával és gyakorlatával kapcsolatos eljárásokkal összefüggésben – sorolta Varga Judit.

A felkérésnek eleget téve sok civil szervezet osztotta meg tapasztalatait, és a járványhelyzet alakulásától függően a munkaanyagot megvitathatják a családjogi civil munkacsoport keretében is – tette hozzá.

Korábban írtuk

Az igazságügyi miniszter azt is közölte, hogy az elkészült szakmai anyag megállapításait, a jogalkalmazás reformjára vonatkozó és jogszabály-módosítási javaslatait a minisztérium a kormány elé terjeszti.