Hirdetés

Varga Judit kiemelte: elkötelezettek a civilek segítése mellett, ugyanakkor fenntartják aggodalmukat „bizonyos külföldi finanszírozású, politikailag motivált és ideológiailag elfogult” nem kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenységével szemben. Hozzátette: átláthatóságot várnak ezektől a szervezetektől.

„Bár filantróp álarcot vesznek fel, mégis politikát csinálnak, civilnek hívják magukat, mégis pártként viselkednek, nagyon sok pénzből. Politikai napirendet képviselnek és politikailag motiváltan cselekszenek. Brüsszelben ezeknek a NGO-knak próbálják kiszervezni a demokráciát, ezeknek a szervezeteknek a véleményét akarják ránk erőltetni” – fogalmazott a tárcavezető, megjegyezve: ez már közelít a „birodalmi működéshez”.

Kiemelte, most az a dolguk, hogy az európai parlamenti választásokig mindenütt rámutassanak erre az aggasztó folyamatra.

A magyar kormány mindig is elkötelezett volt a konstruktív európai párbeszéd mellett, ennek szellemében vett részt a civilek védelméről szóló uniós tárgyalásokon is. Az, hogy ez meglepetést okoz egyes baloldali sajtóorgánumoknak, azok tájékozatlanságáról állít ki bizonyítványt – olvasható a Facebook-bejegyzésben.

Korábban írtuk