Fotó: Vogt Gergely/Demokrata
Hirdetés

Varga Judit ezt arra reagálva közölte, hogy – mint írta – Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden Strasbourgban bejelentette: hivatalos értesítést küldött Magyarországnak arról, hogy elindítják a kondicionalitás mechanizmust Magyarországgal szemben.

A miniszter a bejegyzésében arra emlékeztette a bizottságot, hogy az eljárás elindításának vannak feltételei: szavaznia kell róla a biztosok kollégiumának és erről hivatalos értesítést kell kapnia a magyar kormánynak. „Tudomásunk szerint azonban eddig egyik sem történt meg” – jegyezte meg.

Varga Judit hangsúlyozta: a magyar kormány politikai nyilatkozatokkal nem foglalkozik és várja a konkrétumokat tartalmazó hivatalos értesítést. „Ha lesz ilyen, arra természetesen válaszolni fogunk” – írta, hozzátéve: „továbbá óva intenénk Brüsszelt attól, hogy felüljön a magyar baloldal hullámvasútjára”.

Arról a politikáról „a magyar emberek markáns véleményt mondtak” vasárnap. A Fidesz-KDNP csaknem 2,9 millió szavazatot kapott, mellyel az emberek a jelenlegi kormányzati politika folytatására adtak mandátumot – szögezte le.

Korábban írtuk

„Továbbra is kiállunk és kitartunk a gyermekvédelmi törvény mellett, melyet a népszavazáson leadott több mint 3 millió egybehangzó álláspont is megerősít” – tette hozzá az igazságügyi miniszter.