Azonnali kérdések 2020.05.18.

Ma az Országgyűlésben jobbikos képviselő asszonyok azonnali kérdésére elmondhattam, hogy a női egyenjogúság és a kapcsolaton belüli erőszak kapcsán én nem a politikai uszításban és nem a hergelésben hiszek, hanem a valódi munkában és a cselekvésben. Aláhúztam, hogy ezen a területen a veszélyhelyzetben sem állt meg a munka. Nem kicsit tartom visszatetszőnek, hogy olyan ellenzéki képviselők kívánnak “nővédő” szerepben tetszelegni, akiknek a közösségi oldalain női politikus kapcsán hemzsegnek az emberi, női és anyai mivoltunkat is mélyen sértő bejegyzések, anélkül egyébként, hogy ezt a hangnemet az ellenzéki képviselő asszonyok akár csak egyszer is elítélték volna a saját oldalaikon.As a reply to the question of an MP of the Jobbik Party, I pointed out that concerning women’s equality and domestic violence I believe in real work and action instead of provocation and incitement to hatred. I underlined that the work in this field did not stop even during the state of danger. I find it especially repulsive that opposition MPs want to indulge in the role of “women advocates” while their social media pages are full of deeply offensive posts about female politicians, which are insulting to both human and feminine nature and were not even condemned once by these MPs.

Gepostet von Varga Judit am Montag, 18. Mai 2020
Hirdetés

Varga-Damm Andrea (Jobbik) kiemelte: az igazságügyi miniszter feladata az áldozatsegítés, ez szerepel a munkaköri leírásában, kérdés, kellően ellátja-e ezt a feladatát.

Közölte: a tárcavezető szerint az isztambuli egyezménnyel kapcsolatban dezinformációs kampány folyik, és a magyar jog kiemelten védi a kapcsolati erőszak áldozatait. Még ha a jogszabályok szigorúak is, és nem ratifikálják az egyezményt, akkor is feladata az áldozatsegítés a miniszternek – mondta.

Varga Judit igazságügyi miniszter hangsúlyozta: a valódi cselekvésben hisz, és fontosnak tartja férfi és nő egyenjogúságát, a családok legmagasabb szintű védelmét. Az áldozatok védelmében pedig azokkal működik együtt, akik valódi tettekben gondolkodnak – jelentette ki.

Korábban írtuk

Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) hangoztatta: a nők tiszteletet és megbecsülést érdemelnek, és reméli, kiállnak ezért a kormányban is.

Varga Judit úgy válaszolt, ha valóban segíteni akarnak a nőknek és gyermekeknek, vegyenek részt a valódi munkában.