Magyarországon a balliberális média virágzik és meghatározó szerepe van a közéletben❗️💻 Tegnap egyeztetést folytattam…

Posted by Varga Judit on Friday, February 5, 2021
Hirdetés

Varga Judit arról számolt be, hogy előző nap egyeztetést folytatott Dunja Mijatoviccsal, az Európa Tanács emberi jogi biztosával, aki a következő hetekben készíti el a médiaszabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának magyarországi helyzetéről szóló memorandumát.

„Azonos állásponton vagyunk abban”, hogy nem elegendő a technológiai cégek jóhiszeműségében, önszabályozásában bízni, időszerű volna a közös uniós szabályrendszer – olvasható a bejegyzésben.

Szóba került a hazai média helyzete is, amivel kapcsolatban Varga Judit kifejtette, Nyugat-Európával szemben Magyarországon a nyilvános vitákban és a médiában valódi sokszínűség van. „Sőt, a balliberális sajtó virágzik és meghatározó szerepe van a közéletben, ahogyan azt az elmúlt napokban magam is megtapasztalhattam” – fűzte hozzá, a vagyonnyilatkozatával kapcsolatos írásokra utalva.

Mint írta, a szólásszabadsággal kapcsolatban felhívta az emberi jogi biztos figyelmét arra, hogy a rémhírterjesztés büntetése már korábban is része volt a Btk.-nak, így – ahogyan azt az Alkotmánybíróság is megállapította – az a különleges jogrendre tekintettel nem lépi át a szólásszabadság arányos korlátozhatóságának határát. „Mindannyiunk felelőssége, hogy a védekezés sikeres legyen” – tette hozzá.

Korábban írtuk

„A további párbeszédre is nyitottak vagyunk és reméljük”, hogy Dunja Mijatovic ideológiai befolyásoltság nélkül készíti el memorandumát – írta Facebook-bejegyzésében Varga Judit.