Nem várunk elismerést, csupán beismerést❗️🇪🇺 Az Alpbachban zajló panelbeszélgetésünk során több, a kontinensünket…

Posted by Varga Judit on Thursday, September 2, 2021
Hirdetés

Az osztrák városban ülésezik az Európai Fórum, amely – mint Varga Judit elmondta – minden őszi politikai szezon évadnyitó vitarendezvénye.

A miniszter videójához hozzáfűzve azt írta: bár a nemzetközi média és egyes politikusok olykor szeretik „fekete bárányként” beállítani Magyarországot, – mint fogalmazott – el kell szomorítania a „farkast kiáltókat és a Hazánkat kiközösíteni szándékozókat, hogy Magyarország köszöni, jól van, a Fórumon elszigetelődésnek nyomát se látni”.

Varga Judit kiemelte: sokan kíváncsiak Magyarország véleményére, megoldásaira, és egyre többen tekintenek az országra követendő példaként és fogadják meg a magyar kormány Európát építő tanácsait.

Alpbachból jelentkezem❗️ ⚠️ Bár a nemzetközi média és egyes politikusok olykor szeretik fekete bárányként beállítani…

Posted by Varga Judit on Thursday, September 2, 2021

Az igazságügyi miniszter csütörtökön megbeszélést folytat Dubravka Suica biztossal, az Európai Bizottság alelnökével, valamint Karoline Edtstadler osztrák Európa-ügyi miniszter meghívására részt vesz a kontinens előtt álló kihívásokról szóló panelbeszélgetésen.

Korábban írtuk

Az Európa Fórum témái között szerepel továbbá a migráció, a klímapolitika, a vírus utáni helyreállítás és az Európa jövőjéről szóló konferencia-sorozat is – ismertette.

Magyarország továbbra is elkötelezett Európa és az Európai Unió mellett, „mi építeni akarjuk ezt a közösséget és nem mesterkélt ideológiai vitákkal szétzúzni az egységet” – közölte Varga Judit, hozzátéve: „ezért is védjük rendületlenül Európa kulturális és fizikai határait, mindeközben élen járunk a kontinens jövőjéről folytatott gondolkodásban”.