Tovább támadják a gyermekvédelmi törvényt❗️ 🛑 Ismét hazánkba látogat a Sargentini-jelentést is jegyző LIBE-bizottság,…

Posted by Varga Judit on Tuesday, September 28, 2021
Hirdetés

Varga Judit úgy fogalmazott, ismét Magyarországra látogat a Sargentini-jelentést is jegyző LIBE-bizottság, és a csütörtökön érkező küldöttségnek „nem titkolt szándéka, hogy az általuk elv helyett eszközként használt jogállamiság kérdéskörében újabb támadást indítsanak a gyermekvédelmi törvény miatt, valamint hogy a lassan teljes érdektelenségbe fulladó 7-es cikkely szerinti eljárásról tárgyaljanak”.

A miniszter hangsúlyozta: Magyarország továbbra is tartja magát „következetes és önazonos” álláspontjához, hogy egy uniós intézmény sem lépheti át a szerződésekben rögzített hatásköröket „csak azért, mert egy tagállam nem úgy táncol, ahogy a brüsszeli bürokraták fütyülnek”.

„A kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszédre mindig nyitottak maradunk, illúzióink azonban nincsenek, láthattuk ugyanis, hogy ha Magyarország megbüntetéséről van szó, Brüsszel nem ismer határokat” – tette hozzá a tárca vezetője.

Varga Judit a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében leszögezte: konstruktív partnerként állnak a találkozó elébe, „hiszen szándékaink egyenesek, jogi érveink pedig tiszták és magabiztosak”.

Korábban írtuk