Fotó: MTI/Mészáros János
Plachy László, a Green Plan Cégcsoport ügyvezetője, Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester, Varga Judit igazságügyi miniszter, Kállai Mária fideszes országgyűlési képviselő és Ligeti József önkormányzati képviselő (b-j) a szolnoki százötvenöt szobás, négycsillagos superior Riverstone hotel alapkőletételén 2022. február 28-án
Hirdetés

Varga Judit a holt-tiszai vízisporttelep mellett tartott eseményen nagyon fontosnak nevezte, hogy ezt a lehetőséget, igényt az infrastruktúra is kiszolgálja. Szavai szerint a mintegy 15 milliárd forintos beruházást 4 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány.

Kállai Mária, Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője elmondta: a 3,5 hektáron épülő négycsillagos wellness, sport-, konferenciaszálloda és rehabilitációs központ Szolnok jövőjét évtizedekre meghatározó beruházás.

Varga Judit azt mondta, országjárása során látja, hogy „épül és szépül” Magyarország. Hozzátette, hogy Szolnok az ország egyik legdinamikusabban fejlődő megyeszékhelye, és megjegyezte: az április 3-ai választás tétje Szolnokon is hatalmas, mert a megyeszékhely is csak „előre mehet, nem hátra”, ahogy Magyarország is.

Beszélt arról is, hogy a környezetvédők által Brüsszelben is gyakran emlegetett „holisztikus szemlélet” a magyar építkezésekben mindennapos gyakorlattá vált. Elmondta: megújuló energiaforrások, a geotermikus – és napenergia is hasznosulni fog a beruházás során; épül már a termálkút hőszivattyús rendszerrel, a villamosenergia-szükséglet csaknem 100 százalékát pedig napelemekkel fogják biztosítani, az épületet és a közterületeket korszerű led-technikával világítják majd ki. Kiemelte: Magyarország a klímaváltozás elleni küzdelemben az egyik élenjáró európai partnerország, a magyar klímaváltozási stratégia célul tűzte, hogy 2030-ra a helyben termelt elektromos áram 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen. Nagyon fontosnak nevezte, hogy ehhez a szállodaipar is hozzá tud járulni, például az ilyen beruházásokkal.

Varga Judit szerint nem véletlen, hogy a Holt-Tisza partjára épül a szálloda, hiszen így a nemzetközi edzőtáboroztatási és verseny előkészítési, versenyeztetési igényt is ki tudják szolgálni a jövőben. Reményét fejezte ki, hogy a vízisportok kedvelői mellett minél több látogatója lesz a szállodának belföldről és külföldről egyaránt.

Kállai Mária elmondta: a létesítmény várhatóan 2024 őszétől fogadja majd a vendégeket. Köszönetet mondott a magyar kormánynak, hogy a Kisfaludy 2030 programban 4 milliárd forinttal támogatja a beruházást. Elmondta: Szolnokon nagyon tudatos építkezés, várostervezés folyik évek óta. „Szolnok és térsége határozott jövőéppel bír” – hangsúlyozta. Már adottság az M4-es gyorsforgalmi út, a sportesemények, a kulturális-gasztronómiai sokszínűség, és a beruházásnak köszönhetően lesz lehetőség fejleszteni a konferenciaturizmust is. A RepTár, a Szolnoki Művésztelep, az egykori szolnoki vár rekonstrukciója, a tiszaligeti fürdő fejlesztése igényli, hogy egy jelentős befogadóképességű, minőségi szálláshellyel gazdagodjon a város – mondta, megjegyezve, hogy az elmúlt tíz évet az erős gazdaság, az ország folyamatos gyarapodása, a vidék megbecsülése jellemzi.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a Holt-Tisza tizenhat kilométeres holtág, ahol tizenöt ország sportolói készülnek olimpiára, világ- és Európa bajnokságra kajak-kenu sportágban. A mai magyar sport érték, amely rengeteg embernek ad munkát, az egészség mellett közösséget is épít – fogalmazott.

Plachy László, a Green Plan cégcsoport általános vezérigazgatója elmondta: több mint három év előkészítő munka után kezdődik el a beruházás. A Green Plan cégcsoport ingatlanportfóliója eddigi legnagyobb beruházásának nevezte a szolnoki projektet. A Riverstone hotel és wellnessfürdő 3,5 hektáron, 17 ezer négyzetméter beépített területen, 155 szobával, 4 ezer négyzetméter fürdővel épül valamint 400 ember befogadására alkalmas konferenciateremmel. A létesítmény formavilágát a kavics ihlette, ívekből és hullámokból áll, ez sok építészeti elemben visszaköszön majd – árulta el. Elmondta: a belföldi vendégek mellett külföldiekre is számítanak majd.

Korábban írtuk