Koronavírus-törvénnyel kapcsolatos interjú az osztrák közszolgálati híradóban

Tegnap az osztrák közszolgálati híradóban (ORF) szinte vágatlanul került adásba ez a koronavírus-törvény elfogadása után készített interjúm. Meglepő és örömteli változás mindazok után, hogy a múlt héten az Euronews híradója nem adta le a beszélgetésünket, illetve több más nyugati médium csak 1-1 mondatot emelt ki a gondolataimból. Az persze felvet kérdéseket, hogy egy világjárvány közepén biztosan ilyen kérdésekbe burkolt támadásokkal kell-e gyengíteni egy uniós tagállam mozgásterét. Az biztos, hogy Magyarország sem a migrációs válság alatt sem most nem támadta és támadja a többi uniós tagállam döntéseit, inkább minden lehetséges eszközzel segíteni próbál. Továbbra is harcolok azért, hogy a nemzetközi sajtó is meghallgassa és fakenews-mentesen felületet adjon a magyar kormány álláspontjának!

Gepostet von Varga Judit am Mittwoch, 1. April 2020
Hirdetés

Tegnap az osztrák közszolgálati híradóban (ORF) szinte vágatlanul került adásba ez a koronavírus-törvény elfogadása után készített interjúm – írta Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyminiszter.

Meglepő és örömteli változás mindazok után, hogy a múlt héten az Euronews híradója nem adta le a beszélgetésünket, illetve több más nyugati médium csak 1-1 mondatot emelt ki a gondolataimból – tudatta a miniszter.

Az persze felvet kérdéseket, hogy egy világjárvány közepén biztosan ilyen kérdésekbe burkolt támadásokkal kell-e gyengíteni egy uniós tagállam mozgásterét. Az biztos, hogy Magyarország sem a migrációs válság alatt, sem most nem támadta és támadja a többi uniós tagállam döntéseit, inkább minden lehetséges eszközzel segíteni próbál – rögzíti a tárcavezető.

Továbbra is harcolok azért, hogy a nemzetközi sajtó is meghallgassa és fakenews-mentesen felületet adjon a magyar kormány álláspontjának! – zárta sorait Varga Judit.