Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) azt mondta: a járvány elleni védekezésben szolidaritásra és példamutatásra van szükség, ezért a főváros már lépett és komoly megtakarításokba, igazi bürokráciacsökkentésbe kezdett. Sokkal több pénzt lehetne megtakarítani, ha a kormány magán is spórolna – vélekedett. Hozzátette: soha nem látott számú államtitkár és biztos van.

Hirdetés

Azt kérte a kormánytól, hogy Budapest példáját követve, az emberek és az önkormányzatok helyett saját magán takarékoskodjon.

Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter kiemelte: a járvány első hullámát sikeresen kezelték, és ebben nagy szerepe volt annak, hogy a kormány azonnal lépett jelentős belső átcsoportosítással, azaz a kormány magán kezdte el a legfontosabb döntések meghozatalát.

A tárcavezető azt kérte a képviselőtől, hogy vesse latba befolyását a fővárosnál, hogy ott is legalább annyi és olyan mértékű átcsoportosítás legyen, mint amit a kormány tavasszal meglépett. A főváros eddig nem adott támogatást a budapesti vállalkozásoknak sem – tette hozzá.

Korábban írtuk

Megjegyezte: a képviselő kettős mércével mér, mert korábban sokkal kevesebb városvezető volt, mint most, és a kerületekben is jelentős létszámnövelés történt.

Mikor kezd el magán spórolni a kormány? – Kocsis-Cake Olivio azonnali kérdése a parlamentben#Párbeszéd

Posted by Párbeszéd Magyarországért on Monday, November 23, 2020