Fotó: DBC
Hirdetés

A kabinet egyik legjelentősebb, a lakosság életminőségét javító elképzelése a Dél-Budára tervezett, úgynevezett szuperkórház. Ennek az eredeti elképzelések szerint a főváros XI. kerületében kellene felépülnie.

Csakhogy itt a korábbi kormánypárti vezetést ellenzéki politikusok váltották; László Imre, a DK jelöltje nyerte el a polgármesteri címet. A Szent Imre Kórház volt igazgatója, azonban új városvezetőként már kijelentette, hogy Újbudának nincs szüksége a szuperintézményre, vagyis az ott nem épülhet meg… Csak zárójelben: a munka már itt is megindult, elkezdődtek ugyanis a kijelölt területen az ilyenkor szokásos régészeti feltárások.

Nemrég azonban a fővárosi XXII. kerületének polgármestere, Karsay Ferenc bejelentette: ha így áll a dolog, akkor Budafok-Tétény szívesen befogadná a kormányzati beruházást, a kerület rendelkezik megfelelő területekkel ahhoz, hogy helyet biztosítson a szuperkórháznak.

Karsay Ferenc a demokrata.hu-nak elmondta: az ügyben nem született még testületi döntés, de számba veszik már az elképzelhető megoldásokat.

Mindehhez hozzá kell tenni, hogy a ha Újbuda helyett Budafok-Tétényben épülne meg a szuperkórház, akkor – lévén szomszédos kerületekről van szó – nem is kerülne olyan távol az eredetileg kijelölt helyétől.

Egy biztos: a XXII. kerület lakosai jól járnának a beruházással. Tegyük hozzá, nyilván jól járnának vele Újbuda polgárai is…